Techniek

De complete NarrowShare software is in eigen huis ontwikkeld door Miga Visual. Wij houden ons al ruim 20 jaar bezig met narrow-casting. NarrowShare is een product dat is ontstaan uit deze ruime ervaring en geeft wat de gebruiker er van verwachten mag. Uiteraard staan wij altijd open voor suggesties en kunnen we, indien u dit wenst, maatwerk leveren.

NarrowShare is opgebouwd uit een centrale krachtige server welke is geplaatst in het datacentrum Almere. Deze beveiligde server heeft een 99,9% beschikbaarheid en wordt dagelijks volledig gebacküped. Lokatiehouders, acquisiteurs en adverteerders hebben toegang op deze server en kunnen dan zaken beheren die alleen van toepassing zijn op de ingelogde gebruiker. Dit gebeurd middels een web gebaseerde omgeving, er behoeft hiervoor dus niets op uw PC worden geïnstalleerd. U kunt dus ook vanaf andere locaties bij uw syste(e)m(en) Door toepassing van gebruikergerichte menu niveaus wordt de bediening zeer eenvoudig gehouden.

Alle NarrowShare mediaspelers hebben continue verbinding met deze server. Wanneer er iets door een gebruiker op de server wordt gewijzigd. Zal dit direct op de bewuste mediaspeler worden aangepast. Per mediaspeler houdt een uitgebreid logsysteem de status van de hardware (mediaspeler & scherm), software en communicatie bij. Bij een storing worden wij direct op de hoogte gebracht en zullen we direct overgaan tot oplossing van het probleem. Met deze werkwijze willen onnodig lange uitval zo veel mogelijk beperken.

De volgende soorten media kunnen worden gebruikt:

FotomateriaalBMP, EPS, GIF, JPG, PNG, SVG, TGA, TIFF, WBMP & WEBP
FilmateriaalAVI, FLV, MKV, MOV, MP4, MPEG-1, MPEG-2, OGG, WEBM & WMV
OverigFLASH, HTML, HTML5 (from files or links)

Uiteraard kunnen er aan/uit tijden per speler, maar ook per slide (pagina), worden ingesteld. Wanneer een speler zichzelf uitschakelt zal ook met het scherm op standby worden gezet. Dit is energiezuining en bepalend voor de levensduur van uw scherm(en). Daarbij heeft u geen omkijken naar het in of uitschakelen van uw scherm(en).

Daar waar er meerdere schermen hangen in grote gebouwen kan er terstond een speciale afbeelding op de schermen worden getoond in geval van calamiteiten. Deze functie is bedoelt als ondersteuning bij een aanwezig ontruimingsplan.

Wanneer u bij wijze van uitzondering een scherm wilt in of uit schakelen kunt u dit eenvoudig met uw mobiele telefoon realiseren. Door via uw smartphone in te loggen op het NarrowShare portaal kunt u dit met één eenvoudige klik bewerkstelligen.